РБ Лайпциг победи с 2:1 Атлетико Мадрид в 1/4-финал в Шампионска лига. Първо в 50-ата минута Олмо откри резултата след пас на Сабитцер в полза на РБ Лайпциг, но Жоао Феликс изравни от дузпа в 71-ата минута. В 88-ата минута резервата Адамс направи резултата 2:1 и донесе успеха на германския тим, който на полуфиналите ще играе с Пари Сен Жермен..

Още в 4-ата минута на двубоя Халстенберг отправи удар от движение към вратата на Облак, но топката не намери целта. Атлетико Мадрид отвърна с удар на Савич с глава в 10-ата минута, но Гулаши улови кълбото уверено в ръцете си. 

Много хубав и силен удар отправи Караско в 13-ата минута, но Гулаши се справи великолепно и изби топката в корнер. Малко по-късно Атлетико Мадрид поиска дузпа за нарушение на вратаря на РБ Лайпциг срещу Нигес, но съдията остави играта да продължи.

Атлетико Мадрид направи отлична атака отляво по атаката в 33-ата минута когато Караско навлезе в наказателното поле, но Клостерман се справи и изчисти топката далеч от вратата на Гулаши. Две минути по-късно тежък сблъсък между Савич и Халстенберг спря мача за няколко минути, тъй като трябваше и двамата играчи да получат лекарска помощ. За щастие и двамата продължиха играта.

РБ Лайпциг опита да създаде неприятности на Облак и защитата на Атлетико в 41-ата минута, но с дружни усилия "дюшекчиите" се справиха със ситуацията. В края на първата част Савич стреля към вратата на РБ Лайцпиг, но не сполучи да се разпише и двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0.

РБ Лайпциг направи изключителна атака в 50-ата минута и откри резултата. Сабитцер центрира отдясно и Олмо с глава наказа Облак, за да изведе отбора си напред в резултата. Самочувствието в играчите на Нагелсман се увеличи и в 57-ата минута своя мерник от далечно разстояние пробва и Упамекано, но Облак беше на мястото си и улови топката.

След получения гол Атлетико се опита да реагира. В 60-ата минута Ренан Лоди падна в наказателното поле след сблъсък със съперник, но съдията му даде жълт картон за симулация вместо исканата от играча дузпа. В 69-ата минута отново играч на Атлетико Мадрид се строполи на тревата в наказателното поле. Жоао Феликс, който влезе като резерва беше фаулиран от Клостерман, а от наказателния удар потърпевшия изравни резултата.

В 88-ата минута РБ Лайцпиг нанесе втори удар по съперника. Адамс, който се появи като резерва получи отличен пас от Анхелиньо отляво, стреля силно, топката се отклони от Саул Нигес и влезе неспасяемо в мрежата на Облак.

Атлетико Мадрид опита да стигне до изравняването в последните минути на двубоя и даденото от съдията продължение, но стигна само до няколко разбърквания пред Гулаши, но до гол не се стигна. Така РБ Лайцпиг е на 1/2-финал в Шампионска лига и ще играе с Пари Сен Жермен, а срещата е на 18 август.

РБ Лайпциг - Атлетико Мадрид 2:1
голмайстори: 1:0 Олмо (50), 1:1 Жоао Феликс (71-дузпа), 2:1 Адамс (88)

Eто и стартовите състави на двата отбора:

РБ Лайпциг: 1. Гулаши, 23. Халстенберг, 5. Упамекано, 16. Клостерман, 3. Анхелиньо, 7. Сабитцер (90-Норди Мукиеле), 44. Кампъл, 27. Лаймер (72-Адамс), 18. Нкунку (83-Хайдара), 9. Поулсен, 25. Олмо (83-Шик)

Атлетико Мадрид: 13. Облак, 12. Ренан Лоди, 2. Хименес, 15. Савич, 23. Трипиър, 6. Коке (90-Фелипе), 16. Ерера (58-Жоао Феликс), 8. Саул Нигес, 21. Караско, 19. Диего Коща (72-Алваро Мората), 14. Йоренте

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)