Десет човека от Милан бяха пречупени от Атлетико Мадрид, след като „дюшекчиите” стигнаха до успеха дълбоко в добавеното време след дузпа с 2:1.

След седем години аут от Шампионската лига феновете на Милан вдигнаха транспарант на „Сан Сиро”, че „Милан се върна”. Стартът на „росонерите” сякаш предразполагаше това, след като домакините стартираха по-силно в срещата и в 22-ата минута Браим Диас даде пас за Рафаел Леао, който имаше време да спре и да стреля, за да направи резултата 1:0.

В типичния си стил Атлетико отговори с постоянство в играта си, а десет след гола миланският колос остана с човек по-малко, след като Франк Кесие бе изгонен заради два жълти картона след фаул срещу Йоренте. Това даде допълнителен импулс при испанците, а Луис Суарес бе много близо да сложи край на сушата си от 26 мача навън в ШЛ без гол преди края, но ударът му преди почивката премина встрани.

„Рохибланкос” продължи да натиска съперника и през втората част, а в 84-ата влезлият като резерва Антоан Гризман се разписа с красиво воле. В добавеното време на срещата настана истерията в Милано, след като Пиер Калулу игра с ръка, а реферът Джунеит Чакър прегледа ситуацията чрез ВАР и отсъди дузпа, която бе реализирана от Суарес – 2:1 за Атлетико.