Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри определено изненада на брифинга си преди ответния 1/8-финален двубой срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига. Италианецът беше категоричен, че ако позволи на отбора си да нарече сблъсъка „най-големия мач през сезона”, то значи нещо не е както трябва.

„Рохибланкос” спечелиха на своя „Уанда Метрополитано” с 2:0 миналия месец, което увеличи драстично шансовете им да продължат напред. Заради важността на реванша протестиращите цял сезон ултраси на Юве решиха да преустановят актовете си на недоволство и да подкрепят мощно „бианконерите”.

Диего Симеоне: В реванша между Юве и Атлетико фаворит няма

„Трябва да се справим добре, за да разчетем правилно различните етапи на срещата, да разберем кога трябва да действаме по определен начин и кога – по друг”, заяви Алегри.

„Резултатите на Диего Симеоне като треньор говорят сами за себе си. Той е играл два финала в Шампионската лига, като загуби единия с дузпи, а другия го печелеше до последната минута.”

„Атлетико са един от най-добрите отбори в Европа и през последните 10 години. Това е един великолепен двубой от 1/8-финалите и трябва да отговорим на нивото. Сигурен съм, че ще го сторим.”

„Това е осминафинал, но ако започнем да го наричаме най-големия мач през сезона, то тогава ще имаме истински неприятности. Ако продължим напред, това няма да ни донесе Шампионската лига. Предстоят още срещи. Нужно ни е спокойствие и да играем мач за мач.”

„Ако успеем да обърнем резултата от първия мач, би бил невероятно. След това ще мислим за четвъртфиналите или приключването на сезона в правилния тон”, добави Алегри.