Бранителят на Ливърпул Трент Александър-Арнолд е изпълнен с оптимизъм преди първия сблъсък от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид. Преди осем месеца именно там „червените“ спечелиха финала през миналия сезон срещу Тотнъм.

“Това място ни носи много положителни спомени, тук се сбъднаха някои от мечтите ни. Но не можем да се концентрираме върху миналото. Имаме нова задача и трябва да я изпълним”, заяви Александър-Арнолд, който похвали своя съотборник и вратар на тима Алисон.

“Алисон е изключителен вратар, може би най-добрият в света. Невероятно е усещането да знаеш, че той е последна преграда пред противниковите нападатели. Благодарни сме му, че прави трудните спасявания да изглеждат лесни”, похвали бразилеца той.

Младият защитник бе помолен да коментира думите на бразилската легенда Кафу, който преди няколко дни заяви, че вижда в негово лице бъдещ носител на “Златната топка”.

„Това е огромна похвала от един велик футболист. Радвам се, че смята така, но за мен най-важни са отборните трофеи”, лаконичен бе англичанинът.