Атлетико Мадрид се очаква да подпише удължение на договора на Сезар Аспиликуета до 2025 година. 34-годишният защитник се присъедини към „дюшекчиите“ от Челси миналото лято с договор от една година и опция за продължение от още една. Все още няма нищо подписано, но вече има контакт между двете страни и изявено желание на „дюшекчиите“ да подпишат контракт с играча.

Аспиликуета има 22 мача във всички турнири през този сезон, но от януари е контузен със скъсан менискус. Испанският национал бе избор номер 1 за позицията в състава на Атлетико и бе близо до автоматично удължаване на договора, заради броя изиграни мачове. След контузията от клуба са информирали екипа на Аспиликуета за намеренията си.

Бранителят напусна Челси един сезон пред да изтече контракта му с тима и 11 години служба на „сините“. През този период той спечели всеки възможен трофей с отбора. Атлетико Мадрид е четвърти в Ла Лига, на 5 точки пред Атлетик Билбао и на 3 след Барселона. В събота тимът ще играе срещу Кадис. „Дюшекчиите“ са на осминафиналите в Шампионската лига, но загуби първата среща от Интер с 0:1 и на 13 март предстои реванш в столицата на Испания.