Отборът на Атлетико Мадрид гостува на Интер в първи осминафинал в Шампионска лига. Мачът е днес от 22:00 часа и ще го проследим на живо в Gong.bg.

Тимът на домакините влиза в срещата като фаворит, но Диего Симеоне и играчите му ще се опитат да отмъкнат нещо преди реванша в испанската столица.

В двубоя на "Джузепе Меаца" силите изглеждат изравнени. Миналогодишният финалист Интер преодоля лесно своята Група D, но не успя да се справи с Реал Сосиедад, като точките бяха поделени, а испанците в крайна сметка завършиха първи. „Нерадзурите“ приключиха с три победи и три загуби, колкото имаше и тима от Сан Себастиян.

Атлетико Мадрид пък показа, че е най-опитният отбор сред Лацио, Фейенорд и Селтик и спечели една сравнително лесна група. „Дюшекчиите“ не допуснаха поражение и записаха четири победи. Последната от тях бе в Мадрид с 2:0 над Лацио и осигури първото място за момчетата на Симеоне. На собствен терен Атлетико бе впечатляващ, но навън победи само в Ротердам.

Днешната среща заварва Интер в чудесно настроение. Към момента тимът е с най-дългата серия от поредни победи в топ първенствата на Европа, печелейки всички осем мача от началото на годината. В петък „Нерадзурите“ разбиха Салернитана с 4:0 у дома и след издънките на Ювентус и Милан са на върха с девет точки преднина и мач в пасив. Ден по-късно пък Атлетико бе още по-резултатен – 5:0 над Лас Палмас у дома. Това бе и първи успех за тима от три мача насам.