Байерн Мюнхен, който вече си гарантира участие в елиминациите на Шампионската лига, остави няколко титуляри, включително Роберт Левандовски и Мануел Нойер, преди да отпътува за Мадрид за среща с Атлетико.

В добавка към полския нападател и германския капитан и страж, полузащитниците Леон Горецка и Корентен Толисо също останаха в Мюнхен. „Левандовски, Нойер, Горецка, Толисо остават тук. Те ще получат почивка“, започна треньорът на баварците Ханзи Флик на своята пресконференция. Специалистът обясни, че Толисо не е напълно готов, но може да се върне обратно в игра за сблъсъка с РБ Лайпциг през уикенда. „Всички други са в състава. Ще изчакам до утре и тогава ще видя кой е в добро настроение. Тогава ще се спра и на 11-те си за мача. Зюле не е с лоши шансове да стартира“, сподели треньорът за бранителя, който се завърна и игра 32 минути срещу Щутгарт след прекаран коронавирус.

При два оставащи кръга до края на груповата фаза, Байерн е сигурен за участието си в 1/8-финалите на ШЛ, но Атлетико е в битка за второто място както с Локомотив Москва, така и със Залцбург. Флик каза, че не е притеснен от това да пусне в игра по-неопитен състав в Мадрид. „Да играеш срещу Атлетико, особено като млад играч, е страхотен опит. Трябва да му се насладиш“. Байерн няма загуба в Шампионската лига от март 2019 и е спечелил последните си 15 мача в турнира.

„Ще стане. В момента не печелим с красива игра, но отборът се бори в рамките на 90 минути. И всичко това без достатъчно подготовка. Играхме страхотно миналия сезон. Доволни сме от постигнатото и се справяме добре, но все още ни чакат големи мачове в следващите две седмици и половина“, завърши той, добавяйки, че Александер Нюбел ще стартира под рамката в отсъствието на Нойер.