Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отправи предизвикателство към нападателя на отбора Луис Суарес да сложи край на серията си без гол като гост в Шампионската лига, която продължава почти шест години и го призова да поведе тима към победа над Челси.

Лондончани спечелиха с 1:0 първата среща, а сега лидерите в Примера дивисион ще се опитат да преодолеят този пасив на "Стамфорд Бридж". Суарес пък не е вкарвал при гостуване в мач от Европа от 2015-та година насам, когато се разписа за Барселона при визита на Рома.

"Суарес е решаващ играч за нас, нападател с огромен опит и влияние върху целия ни отбор. Би било перфектният мач, ако прекъсне серията си без гол на чужд терен, за която всички говорят, точно утре. Защо не?", коментира Симеоне. "Утре може да е една прекрасна нощ, както за него, така и за нас като клуб", продължи Чоло.

Атлетико има хубави спомени от последния си мач в Англия, когато отстрани първенеца в Шампионската лига Ливърпул след 3:2 след продължения.

Той също отбеляза възраждането на Челси под ръководството на Томас Тухел, но пък заяви, че най-добрият шанс на неговия отбор да спечели и да постави тима от Висшата лига под натиск, е като вкара ранен гол.

Със сигурност мадридчани ще играят с голяма амбиция, дори по-голяма от онази в първата среща, която се проведе на 23-и февруари на "Арена Национала" в Букурещ и завърши с успех на Челси.

Възпитаниците на Тухел са допуснали само два гола във вратата си в последните 12 мача във всички турнири под ръководството на германеца, а Саутхямптън е единственият отбор, който е повел в резултата срещу тях.

"Ние се изправяме срещу отбор, който се намира в много добра форма, който все още не е губил при новия си треньор и който е много силен у дома. Мисля, че Челси е отбор, който няма никакви слабости", добави Симеоне.

Също така аржентинският мениджър на дюшекчиите потвърди, че Жоао Феликс ще започне като титуляр утре, след като в три от последните четири двубоя бе на пейката.

"Жоао е много важен футболист за нас. Той стартира този сезон по най-добрия начин и има всички качества, които аз искам за атаката ни. Но всички футболисти попадат в хубави и лоши периоди, особено когато са млади", обясни той ситуацията около 21-годишният португалски нападател, който струваше на клуба 126 милиона евро, платени през 2019-а година на Бенфика.