Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори на брифинг преди осминафиналния реванш срещу Ливърпул от Шампионската лига. Аржентинският специалист призна, че никога не е играл на „Анфийлд” нито като играч, нито като треньор и се радва много за тази възможност. Също така специалистът на мадридския тим призна, че се радва, че ще има хора на арената, след като се появиха информации, че УЕФА може да не допусне зрители на митичния стадион за реванша.

„Имаме няколко планове за предстоящия мач и няма да подходим, както стана в Торино през миналата година. Юрген Клоп е казал, че не се предаваме? С годините сме доказали, че искаме да се съревноваваме на най-високото ниво. Играта изисква все повече усилия и ние искаме да ги прилагаме. Ако ви кажа, че само ще атакуваме, ще звучи красиво, но не е вярно. Реалността ще се види на терена. Опонентът ще ни накара да страдаме, а ние ще имаме шансовете си. Мисля, че е ясно ние как ще играем”, каза Симеоне.

„В Торино през миналата година не успяхме да се противопоставим. Сега ще видим как е Мората на тренировката, тъй като трябва да го видим в действие. Нямам опасения. Имам достатъчно много идеи в главата”.

„Вторият вратар на Ливърпул – Адриан, е страхотен страж, който с годините показа, че е много добър”, отговори аржентинецът на въпрос дали Алисон Бекер ще липсва на мърсисайдци.

„Никога не съм играл на „Анфийлд” – нито като играч, нито като треньор. Никога не съм имал шанса да изляза на този прекрасен стадион, който е видял исторически резултати. Нямаше да бъде честно за Ливърпул, ако този мач се беше играл пред празни трибуни. Не можем ние да взимаме решенията, но сме тук да се съревноваваме с най-добрите и искаме да покажем, че сме силни. Феновете на Ливърпул са много важни за тях, така че по-добре, че ще има фенове”, призна още Чоло Симеоне.