Нападателят на Атлетико Мадрид – Диего Коща винаги е бил противоречива личност на терена заради провокативното си поведение, но този път сякаш прекрачи всякакви граници.

След гръмката победа на отбора му над Ливърпул с 3:2 късно снощи в Шампионската лига, с което елиминира действащия европейски клубен шампион на 1/8-финалите, бразилецът с испански паспорт имитира кашлица при преминаването си покрай журналистите в тунела на „Анфийлд“.

Тази постъпка идва във възможно най-неподходящия момент, тъй като с всеки ден смъртоносният коронавирус се разраства (вече има над 4300 потвърдени смъртни случая). Това наложи спиране на италианската Серия А, провеждането на редица други първенства без публика, а в същото време, когато Коща се изкашля демонстративно в лицата на репортерите, стана ясно, че защитникът на Ювентус – Даниеле Ругани е диагностициран именно с коронавируса.

31-годишният футболист отказа всякакви интервюта след двубоя с Ливърпул, а пратеникът на Sportsmail – Доминик Кинг сподели следното за случката:

„Мина през микс зоната, игнорира всички молби от испанските медии за интервю и след това се изкашля театрално няколко пъти, докато ходеше. Той бе единственият, който се смееше“, написа Кинг.

Негов колега на място пък добави:

„Диего Коща току-що мина през микс зоната, кашляйки фалшиво пред всички. Изобщо не беше забавно или удачно“, изрази възмущението си Карл Маркам.

Очаква се днес правителството на Великобритания да излезе с решение, че мачовете от елита на Англия ще продължат да се провеждат, но пред празни трибуни.