Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на "Уанда Метрополитано" в Мадрид срещу Атлетико и се класира на полуфинал в Шампионска лига. Срещата-реванш между "дюшекчиите" и "гражданите" бе изпълнена с положения, картони и спорни ситуации, но тимът от Манчестър се оказа краен победител след успеха си с 1:0 на "Етихад" преди седмица.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Трябва да поздравим съперниците. Те изиграха добър мач със стила на футбола, който сме свикнали да виждаме“, заяви старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне.

„Елиминацията боли, но съм горд с това, което сме ние и как се състезаваме“, добави аржентинският специалист.

„Равенството е приятно единствено за честта ни. В съзнанието си сме спокойни, защото знаем, че дадохме всичко от себе си“, каза още Симеоне.

За обвиненията към Манчестър Сити, че през второто полувреме са бавили времето в очакване на края на мача, Диего Симеоне коментира: „Нямам какво да кажа по тази тема. Има съдия, който да правилата. Аз отново поздравявам съперника, който спечели битката, защото отбеляза един гол повече от нас.“

„Не е нужно да имам мнение дали някой говори добре или зле за мен. Често тези, които имат богат речник са много интелигентни и те хвалят с презрение, но ние не сме глупави“, заяви Симеоне по повод отправените критики към него и тима му.