Нападателят на Интер Марко Арнаутович е изправен пред месец извън терените заради контузия, а съотборникът му Карлос Аугусто също ще пропусне гостуването на Атлетико Мадрид в реванша от осминафиналите в Шампионската лига.

Двамата футболисти пострадаха при победата над Болоня с 1:0 в събота в 28-ия кръг от италианската Серия А, а днес преминаха допълнителни медицински тестове.

"Арнаутович страда от мускулно разтежение в лявото бедро, докато Аугусто има разтежение на прасеца на десния крак", разкриха от клуба в изявление.

Състоянието на австрийския нападател и на бразилския защитник ще бъде преразгледано в следващите дни. Възможно е Карлос Аугусто да успее да се възстанови до сблъсъка с Наполи през идния уикенд в Серия А. 34-годишният Марко Арнаутович, който се завърна в Интер под наем от Болоня през август пропусна два месеца по-рано през сезона също заради разтежение.

Тимът на Интер има гол преднина срещу испанския си опонент след победата с 1:0 в първия мач. Грандът от Милано спечели всичките си 13 мача от началото на 2024 година.