Нападателят Радамел Фалкао се завръща в Мадрид, за да се изправи срещу бившия си отбор Атлетико. Това ще се случи по време на двубоя между неговия Монако и "дюшекчиите" в петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 

Колумбийският стрелец бе част от тима на мадридчани между 2011 и 2013 г., като игра в 68 мача и реализира 51 гола. Той също така спечели Купата на краля (2013 г.), Лига Европа (2012 г.) и Суперкупата на Европа (2012 г.) с Атлети, като е смятан за най-добрия нападател в клуба в последните 10 години според привърженици на тима, дали мнението си в допитване на вестник "AS".

 "Винаги е хубаво да се върнеш на стадиона на Атлетико. Мина много време откакто не съм се идвал тук. Моментите, които изживях, винаги ще бъдат в съзнанието ми. Сега съм фен на Атлетико и отборът ми носи големи емоции. Това е един много важен мач за нас. Ще бъде много добре, ако вземем един позитивен резултат", каза Фалкао на пресконференцията преди срещата.

"След като напуснах Атлетико, отборът продължи да бъде все така стабилен. Задържа най-важните си фигури - нещо, което не беше направено, когато аз бях там. Но се ме интересува какво ще се случи в предстоящия мач. Дошъл съм тук не, за да говоря за миналото", каза още той.

"От началото на сезона не можем да разчитаме на всичките си най-силни играчи. Треньорът трябваше да взима и по-млади състезатели от школата. Това не е точният момент тези играчи да получат шанс. Но трябва да опитаме да им помагаме във всички случаи", добави колумбиецът. 

"Това е един футболен мач и ние трябва да излезем с мисълта да направим всичко възможно, за да преодолее съпротивата на Атлетико. Трябва да вземем добър резултат", завърши 32-годишният голов хищник.

Монако е само с една точка на последното място в Група А на надпреварата, докато Атлетико е втори с 9 пункта.