Атлетико Мадрид не успя да победи Порто в първия си мач от група "В" на Шампионската лига, завършил при 0:0. "Дюшекчиите" срещнаха отлично подготвен и много мотивиран съперник, който дори можеше да си тръгне с трите точки от "Уанда Метрополитано", но гол на Мехди Тареми в самия край беше отменен заради нарушение срещу Ян Облак.

Първото полувреме беше равностойно и без много интересни ситуации пред двете врати. Порто се бранеше много организирано и ограничи до минимум възможностите за Суарес и Феликс. Уругваецът можеше да се разпише в 7-ата минута след пас на Льомар, но беше притиснат от Пепе и нанесе удар, който не затрудни Диего Коща.

В ответната атака защитниците на Атлетико не изчистиха топката след центриране на Хесус Корона и Тареми шутира, но неточно. В 15-ата минута "драконите" още веднъж бяха близо до гола. Този път Марко Груич отправи удар с глава, но кълбото мина встрани от целта. В средата на полувремето Порто направи отлична контра и левият бек Сануси излизаше сам срещу Ян Облак, но беше спрян от премерен шпагат на Кондогбия.

Жоао Феликс се опитваше да е активен, но прекалено много залагаше на индивидуални действия. Льомар пък се контузи и Симеоне го смени с Родриго де Паул. Треньорът на гостите Серджо Консейсао пък извади на полувремето Сануси, който имаше жълт картон, и пусна Уендел.