Отборът на Челси постигна втора победа срещу Атлетико Мадрид, този път с 2:0 мач-реванш от осминафиналната фаза на Шампионската лига. По този начин "сините" успяха да се поздравят с победа с 3:0 от двете сррещи. Хаким Зиеш беше точен в 34-та минута. Атлети довърши мача с 10 души, след като Стефан Савич беше изгонен в 82-та минута. В последните секунди на мача Емерсон Палмиери се разписа за 2:0. 

31 снимки

Мачът започна по подобен начин, както и първата среща, след като и двата тима бяха доста предпазливи в действията си на терена. В 10-та минута Маркос Алонсо получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата на Ян Облак. 

За гистите от своя страна Луис Суарес отправи неточен удар от не лоша позиция в 30-та минута. Така се стигна и до 34-та минта, когато момчетата на Томас Тухел взеха аванс. След хубава комбинация между Тимо Вернер и Хаким Зиеш, мароканецът си изработи позиция за стрелба и наказа Атлети за 1:0. 

В началото на втората част домакините имаха шанс да решат всичко. В 48-та минута Тимо Вернер се оказа на голова позиция, но ударът му в долния десен ъгъл беше майсторски спасен от Облак, който задържа крехките шансове на своя тим. 

Челси продължи да е далеч по-активния отбор и в 57-та минута Зиеш отново тества рефлексите на Облак отдалеч, но словенецът изби. Пет минути по-късно и Тимо Вернер опропасти добър шанс за гол. 

Отпадането на Атлетико все пак беше потвърдено в 82-та минута, след като Стефан Савич беше изгонен с червен картон за безумен фаул в наказателното поле на Челси. 

В 5-та минута на добавеното време момчетата на Тухел все пак стигнаха и до втори гол, а автор Емерсон Палмиери, който оформи крайното 2:0. 

Челси - Атлетико Мадрид 2:0

1:0 - Хаким Зиеш (34)

2:0 - Емерсон Палмиери (90+5)

Ето и съставите на двата тима:

Челси: Менди, Аспиликуета, Зума, Рюдигер, Джеймс, Ковачич, Канте, Алонсо, Зиеш, Хавертц, Вернер;

Атлетико Мадрид: Облак, Лоди, Хименес, Савич, Трипиър, Караско, Саул, Коке, Йоренте, Суарес, Жоао Феликс;