Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне може да отнесе санкция заради начина, по който изрази радостта си след първия гол на неговия тим в мача срещу Ювентус (2:0) от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Аржентинският специалист демонстрира противоречива реакция, като в изблик на радост доста красноречиво се хвана за слабините. След мача Чоло заяви, че този жест не е бил с обиден спрямо съперника характер, а е искал да покаже на феновете по трибуните на „Уанда Метрополитано”, че отборът му „има топки” след отменения гол на Алваро Мората по-рано през същото полувреме.

Най-отявлените противници на Симеоне веднага сметнаха, че постъпката на специалиста е насочена към системата за видеоарбитраж (ВАР), чиято намеса доведе не само до отмяната на споменатото попадение, а също така и до промяна на отсъдена дузпа за Ателтико в пряк свободен удар извън наказателното поле.

Според „Гадзета дело спорт” всичко опира до доклада на главния съдия Феликс Цвайер и делегата на мача. В зависимост от това как те окачествят реакцията на Симеоне, той може и да бъде наказан за реванша в Торино.

УЕФА има и правната вратичка да действа чрез свой инспектор, но може и да подмине случая, като приеме, че приписвания на жеста смисъл е преувеличен.

Атлетико излиза да съдбоносния реванш срещу Юве на 12 март.