Легендата на Ливърпул Джейми Карагер сподели как Ливърпул трябва да играе срещу Атлетико Мадрид тази вечер, ако иска да продължи към ¼-финалната фаза на Шампионската лига. „Червените" изостават с един гол пасив от първата среща и ще се опитат да изиграят силен двубой на „Анфийлд“ който да им осигури класирането. Въпреки доминиращото притежание на топката в първия двубой, Ливърпул не можа да отправи нито един точен изстрел.

Карагър вярва, че знае какво трябва да се направи, и е създал план, който момчетата на Юрген Клоп да следват.

„Трябва да движат топката бързо в мач като този. Когато получат възможност наистина да атакуват Атлетико, трябва да го направят, което означава да рискуват. Може да загубят топката повече от обикновено, но им трябва бърза реакция на ситуацията и не трябва да им позволяват да се организират с 11 души в защита. Атлетико няма да атакува с много играчи напред“, заяви Карагър пред „The Atletic“.

„Мърсисайдци“ имаха 73% притежание в първата среща и отправиха осем удара по посока на вратата на Ян Облак, но нито един не бе притеснителен за словенския страж. Атлетико имат спечелени 12 от последните си 13 мача у дома в европейските турнири, но Ливърпул ще се опита да се възползва от по-слабата им игра като гост.