Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че подготовката на "мърсисайдци" за осминфанала от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид е била много трудна поради разпространението на коронавируса. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Двата тима изиграха реванша на "Анфийлд", а "дюшекчиите" постигнаха сензационна победа с 3:2 след продължение, с което си осигуриха и участието в следващата фаза. Германският специалист описа необичайната обстановка, в която отборът му е трябвало да се подготвя за тази среща. 

"Минаха вече 2 седмици от мача с Атлетико, но се чувства като преди цяла вечност. Преди срещата знаехме за разразяващата се ситуация с коронавируса из целия свят, но успявахме някак да останем фокусирани, защото темата не беше толкова засегната в Англия", започна той.

"В понеделник, два дена преди срещата обаче чух за ситуацията в Мадрид. Беше съобщено, че се затварят училища и университети и това някак направи подготовката за мача изключително странна". 

"Обичайно нямам проблем със заглушаването на външния свят преди важни мачове, но тук беше различно и трудно. След мача имахме тренировка, която обаче беше с чувството на обикновено събрание. Имаше много неща за говорене, извън футболните. Успяхме да направим всичко максимално удобно за момчетата с оглед на малкото време, с което разполагахме. Тогава си тръгнахме по домовете и ето че все още сме тук!", завърши специалистът.