Четвъртфиналната фаза в Шампионска лига започва с битката между Манчестър Сити и Атлетико Мадрид. Ще можете да гледате един от най-интересните сблъсъци от този етап на надпреварата тази вечер, от 22:00 часа, пряко по MAX SPORT 3.

Един срещу друг застават шампионите на Англия и Испания, начело на които са двама от най-добрите тактици в съвременния футбол - Хосеп Гуардиола и Диего Симеоне.

Това е първа среща между тези два отбора на европейската сцена, но пък двамата треньори се познават перфектно, след като са имали шанса да мерят сили три пъти. Испанецът има 2 победи и 1 загуба с голова разлика 4:3 (начело на Барселона и Байерн Мюнхен). Аржентинецът обаче има по-добри спомени от последната им среща, тъй като той отстрани воденият от Пеп Байерн на полуфинала в Шампионската лига през 2016 година (1:0 и 1:2).

Домакините имат проблеми в защита, където днес ще липсват наказаният Кайл Уокър, както и контузеният Рубен Диаш. Добрата новина е, че Джон Стоунс успя да се възстанови след травмата, която получи на лагера на националния отбор на Англия, и ще бъде на разположение. 

В състава на гостите пък Яник Ферейра Караско е наказан, а Хосе Хименес е контузен. Срещата ще пропусне и Ектор Ерера. Родриго Де Паул и Ренан Лоди имаха леки травми, но се очаква да бъдат на линия за важния сблъсък. 

Стартови състави: 

Ман Сити: 31. Едерсон, 5. Стоунс, 6. Аке, 7. Стърлинг, 8. Гюндоган /к/, 14. Лапорт, 16. Родри, 17. Де Бройне, 20. Силва, 26. Марез, 27. Жоао Кансело

Атлетико: 13. Облак, 4. Кондогбия, 6. Коке, 7. Жоао Феликс, 8. Гризман, 12. Ренан Лоди, 14. Йоренте, 15. Савич, 18. Фелипе, 23. Рейнилдо, 24. Вършалко