Жозе Моуриньо даде интервю пред медиите относно евентуалното му завръщане начело на РЕал Мадрид. След загубата от ПСЖ в Шампионската лига с 3:0, все повече се спекулира за уволнението на мениджъра Зидан. Португалецът говори за ситуацията в „кралския клуб“ и за своите планове пред „Deportes Cuatro“.

„Реал Мадрид: те са трети или четвърти, нали? Близо са до първото място. Това не е лошо. Ако гледате прагматично и се фокусирате върху класирането, те са точно там. Сега те ще играят със Севиля, ако спечелят, те ще ги изпреварят на първото място. Барселона са зад тях, а Атлетико са точка пред тях“.

„Дали съм кандидат да поема Реал? Има два вида слухове. Единият е, когато някой говори за Зидан, който е един от нас, треньорите, и всички ни боли, щом отборите ни не вървят добре. Трябва да живееш с това. Зидан е във футбола през целия си живот и го знае. Другият вид слух е да намесите името ми там, което не ми харесва. Има проблеми на много места, но друго нещо е уважението.

„Не бих искал да се завърна в Мадрид, защото те си имат мениджър и аз не мога да тренирам отбор, който си има мениджър. Може да говорите с уважение за клуба, както и за мениджъра, който не е никой. Аз не съм част от това. Не говоря празни приказки. Искам нещата да потръгнат на добре и всичко да се оправи“.

„Мадрид, Барселона, Атлетико, Манчестър Юнайтед и Челси…когато имаш големи очаквания винаги е трудно и тежко. Затова казват, че има добри играчи и треньори, които не дават целия си потенциал, защото е нужно нещо повече от талант - трябва да имаш и специален характер“.

„Ще се върна към треньорството, когато му дойде времето. В неделя ще ходя на работа в „Скай Спортс“, когато ще играе Челси. Правя го веднъж в месеца, не искам да го правя всеки ден. Харесва ми, защото мога да предложа различна перспектива, след като съм бил треньор. Сега ходя на уроци по немски, за да мога да говоря на този език за мач от Шампионската лига. Това ще бъде шестият ми език”, завърши Моуриньо.