Тази вечер европейският и световен клубен първенец Ливърпул излиза срещу испанския Атлетико Мадрид в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига в 22:00 часа.

Англичаните са притиснати до стената, тъй като загубиха първия двубой с 0:1 на “Уанда Метрополитано” и всички в Ливърпул очакват успех.

В момента тимът на Клоп е в неприятна серия, след загубата в Мадрид, дойдоха и трудни победи над Уест Хем и Борнемут у дома, загуба от Уотфорд с 0:3 като гост и отпадане срещу Челси за ФА Къп.

Голям удар върху Ливърпул е отсъствието на вратаря Алисон, който и тази вечер ще бъде заменен от Адриан. Това е и най-сериозният кадрови проблем пред Клоп, който ще може да разчита на капитана Хендерсън, който се контузи в първия мач в Мадрид.

Атлетико излиза на “Анфийлд” с аванс от един гол и “суха мрежа”. Нов гол за “дюшекчиите” ще направи задачата на Ливърпул доста по-трудна, тъй като ще трябва да отбележи три гола, за да отстрани испанския си опонент. В Испания подчертават огромната отговорност, която ще падне върху плещите на словенския вратар Ян Облак. Той вече е показвал, че е непробиваем във важни сблъсъци срещу именити съперници като Байерн Мюнхен на Гуардиола или Барселона с триото Меси, Суарес и Неймар.

Ливърпул и Атлетико са се изправяли два пъти на “Анфийлд” в евротурнирите, като през 2008/2009 завършват 1:1 в групите на Шампионската лига, а през 2009/2010 “мърсисайдци” печелят с 2:1 реванша от полуфиналите на Лига Европа. 

Това е и последната загуба на Атлетико на английска земя, като след това отборът влиза в серия от четири мача без поражение (1 победа и 3 равенства). В четири от последните си участия в елиминациите на Шампионската лига Атлетико неизменно продължава напред след успех в първия мач. Единственото изключение е от миналия сезон, когато Атлетико беше сразен от Ювентус след 0:2 в Мадрид и 3:0 в Торино.

Вероятни състави:

Ливърпул: Адриан, Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане.

Атлетико Мадрид: Облак, Лоди, Фелипе, Савич, Трипиър, Коке, Саул, Томас, Феликс, Мората, Кореа

Прогноза: 1:1

В Париж е другият двубой от 1/8-финалната фаза, който противопоставя Пари Сен Жермен срещу Борусия Дортмунд също в 22:00 часа.

За съжаление във връзка с разрастващия се коронавирус срещата ще се играе без публика, което ще удари по домакините, които имат да наваксват пасив от 1 гол след поражението с 1:2 в първата среща.

ПСЖ е доминант на домашната сцена, където почти няма конкуренция, но в Европа нещата не стоят така.

След поражението с 1:2 задачата на домакините ще бъде доста интересна и въпросът е дали ще успеят да преодолеят тежкият съперник в лицето на Борусия.

Бундеслигата не е Лига 1, а Борусия се представя повече от добре като е в отличен игрови ритъм. Срещата ще бъда пропусната от Дилейни и Ройс.

В Пари Сен Жермен също имат леки проблеми с отсъстващи състезатели, под въпрос е Тиаго Силва. 

При наличие на фенове домакинството би дало предимство на ПСЖ, но в случая нещата не изглеждат така. Целта на домакините ще бъде да реализират бърз гол и след това да наложат волята си.

Вероятни състави:

Пари Сен Жермен: Навас, Кимпембе, Курзава, Маркиньос, Бернат, Неймар, Идриса Гей, Паредес, Сарабия, Мбапе, Кавани

Борусия Дортмунд: Бюрки, Загаду, Хумелс, Пишчек, Гереро, Витцел, Джан, Хакими — Санчо, Холанд, Азар

Прогноза: 2:2