Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо не е приел никак добре спорните ситуации, които бяха решени чрез системата за видеоарбитраж (ВАР) при победата 2:0 над Ювентус в 1/8-финалите на Шампионската лига. Според журналистката на Movistar+ Моника Марчанте босът на „дюшекчиите” е бил, меко казано, гневен и употребил тежки думи по адрес на новата технология.

Снощи Атлетико на два пъти се оказа на губещата страна, като през първото полувреме реферът промени решението си да назначи дузпа в полза на домакините за фаул срещу Диего Коста, заменяйки го с пряк свободен удар извън наказателното поле. През втората част един от спорните мигове беше свързан с отменения гол на Алваро Мората заради фаул срещу Джорджо Киелини. Според Марчанте Сересо до такава степен се вбесил, че напуснал мястото си в ложата и догледал мача в една от чакалните на стадиона.

„Той ту идваше, ту се връщаше и постоянно коментираше ВАР. Гледа головете по телевизията и беше побеснял. В край на мача не спираше да повтаря: „Нека ви кажа едно – ВАР е позор.”

Мадридският ежедневник „АС” също извади интересен цитат от разлютилия се президент. „Преди ВАР, футболът имаше проблем. Сега вече те са два…”, цитира го изданието.