Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че „дюшекчиите“ са отпаднали от Шампионска лига не защото са играли лошо, а защото Ювентус е играл по-добре.

„Ювентус игра по-добре от нас. Ние имахме шанс в края на първото полувреме при удара с глава на Алваро Мората, но нищо повече. Ювентус много стремглаво атакуваше и влизаше в нашето наказателно поле и ние бяхме принудени да се защитаваме“, коментира Чоло.

„Аз трябва да поздравя Ювентус, защото „бианконерите“ атакуваха много добре. Те се справиха по-добре от нас и заслужено победиха. Вярно е, че ние също така допуснахме грешки. Те обаче се справиха по-добре тактически и печелеха също така втората топка“, добави аржентинският треньор.

Атлетико Мадрид не успя да отправи нито един точен удар в очертанията на вратата на Ювентус.

„Ювентус игра по подобен начин на това, което ние направихме в първата среща. Ние страдахме, а те заслужено се класираха за четвъртфиналите на Шампионска лига.“

„Не мисля, че това е нашето най-слабо предстявяне. Не мисля също така, че не демонстрирахме характер. Те просто играха по-добре от нас. Трябва да ги поздравим. Представихме се сравнително добре през първото полувреме, но през второто не бяхме способни да създадем нищо опасно“, продължи той.

„Мисля, че най-голямата сила на Ювентус беше пресата. Дори когато се освобождавахме от тяхната преса, не бяхме достатъчно добри. Искам да бъде точен. Ние не отпаднахме, защото играхме слабо, а защото Ювентус игра по-добре. Когато подобно нещо се случи, трябва да свалим шапки доли пред Ювентус.“

„Кристиано Роналдо е най-добрият в света. Той е футболист за такива мачове и големите вечери. Той видя как аз празнувах на „Уанда Метрополитано“ и сега стори същото, като мен. Той се опита да демонстрира своя характер“, каза още Диего Симеоне.