Разкриха начина, по който ще бъде завършен  тазгодишния сезон в Шампионската лига. Планът на УЕФА се нарича „Последна осмица“, която ще се проведе в Лисабон, пише испанският "AS".  Управляващият орган на Европа ще ратифицира официлано плана тази сряда, когато е заседанието на Изпълкома.

Пандемията от COVID-19 преустанови мачовете от турнира в средата на месец март на етап 1/8-финали. След като те приключат, финалните срещи ще се играят в Лисабон от 12 до 23 август.

За финалните осем са се класирали следните отбори: Атлетико Мадрид, който премина по невероятен начин срещу Ливърпул, ПСЖ, РБ Лайпциг и Аталанта.

Останалите тимове ще станат ясни, след като се изиграят и вторите мачове, както е планирано. Ювентус ще бъде домакин на Лион на стадион (Лион спечели с 1:0 във Франция); Барселона ще играе срещу Наполи на "Камп Ноу" (1:1 в Сан Паоло); Реал Мадрид се отправя към Манчестър Сити, за да опита да преодолее дефицита от 1:2 от първия мач. Байерн пък ще бъде домакин на Челси на Алианц Арена след 3:0 в Лондон.

Ето и датите за "Последните осем" в Лисабон:

12-13-14-15 август: Четвъртфинали

18-19 август: Полуфинали

23 август: Финал