Германският футболен клуб Борусия Дортмунд няма право на грешки срещу Атлетико Мадрид, категоричен е треньорът на отбора Един Терзич преди първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Атлетико се разви значително в атака през годините и те ще бъдат голямо предизвикателство за нас. Знаем със сигурност, че нямаме право на грешки", заяви той, цитиран от Ройтерс.

"Те със сигурност обичат да налагат собствения си стил на игра и ние трябва да отговорим подобаващо за това. Успехите им са известни на всички, тъй като те създадоха една изцяло нова защитна философия. На абсолютно всеки отбор по света му е трудно срещу тях".

Дортмунд стигна до полуфиналите през 2013 и Терзич е амбициран да върне отбора на това ниво. "В последните години някои наши футболисти ни напуснаха, за да търсят успехи на различни места. Искаме да покажем на всички, че могат да играят на полуфиналите на Шампионската лига и в Борусия Дортмунд", продължи той.

Капитанът Емре Джан трябваше да седи до Терзич на пресконференцията, но бе заменен от Феликс Нмеча заради вирусно заболяване. "Той се почувства зле тази сутрин, преди да тръгнем. Дадохме му почивен ден както за тренировки, така и за пресконференции. Уверени сме, че той ще участва в мача утре", завърши Терзич.