От УЕФА официално обявиха, че не виждат причина да отлагат 1/4-финалния сблъсък в Шампионската лига между Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг, който трябва да се играе в четвъртък. Анхел Кореа и Шиме Върсалко от лагера на "дюшекчиите" дадоха две положителни проби за коронавирус, но от футболната централа не виждат проблем срещата да се проведе. Двамата футболисти са изолирани от останалите. 

"Мачът ще се изиграе по план. Няма причини да бъде отлаган или да се взимат други решеиня", се казва в изявление на човек от Европейската футболна асоциация пред ДПА. 

Повече изявления по въпроса няма да има, като единственото уточнение е, че медицинският протокол за подобни случаи ще бъде следван.

Двете положителни проби бяха обявени в неделя. В резултат 93-членната делегация на Атлетико трябваше да отложи пристигането си в Лисабон, което бе планирано за днес. 

Заключителните етапи на Шампионската лига се играят в един мач в Лисабон, тъй като УЕФА иска да завърши турнира преди Националните лиги да се подновят през септември.