Локомотив Москва и Атлетико Мадрид не се победиха и завършиха при равенство 1:1 в мач от Група А на Шампиоснката лига. Жоао Феликс даде аванс на "дюшекчиите", но Антон Миранчук изравни от дузпа малко по-късно. До края на двубоя гостите бяха по-активният отбор и създадоха няколко опасности пред вратата на домакините, но Гилерме "заключи" вратата си и извоюва точката за тима си.

Домакините стартираха агресивно двубоя и още в 3-ата минута застрашиха вратата на Ян Облак. Антон Миранчук центрира от фаул в наказателното поле, но защитата на гостите се справи и изби. От началните минути на срещата стана ясно, че двата отбора ще предложат отворен мач и последваха действия на високо темпо.

В 10-ата минута Ренан Лоди центрира в наказателното поле, където Жоао Феликс бе оставен непокрит, но ударът с глава на португалецът бе много неточен и не намери целта.

Три по-късно домакините отговориха с добре организирана бърза атака, но изстрелът с глава на Зе Луис също бе неточен и влетя встрани от вратата.

В 18-ата минута Атлетико Мадрид откри резултата. Андер Ерера получи на левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където Хосе Хименес бе над всички и с глава реализира в десния ъгъл.

Четири минути по-късно московчани имаха претенци за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Андер Ерера. Главният съдия Беноа Бастиен прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Антон Миранчук застана зад топката и с удар в долния десе ъгъл възстанови равенството.

Атлетико Мадрид опита веднага да покачи за втори път резултата. Анхел Кореа достигна до късо подаване и стреля, Гилерме не успя да реагира, но топката се срещна в напречната греда. "Дюшекчиите' продължиха да притискат съперника си и в 41-ата минута Хоакин Кореа центрира в наказателното поле, където на далечната греда Луис Суарес стреля от въздуха, но много неточно.

Възпитаниците на Диего Симеоне продължиха да действат по-агресивно, но до края на първото полувреме Гилерме не бе застрашен.

В 53-ата минута пред Луис Суарес се откри нова отлична възможност. Нападателят стреля с глава от трудна позиция, но Гилерме прояви страхотен рефлекс и спаси.

Четири минуи по-късно Жоао Феликс пробва с далечен удар да преодолее бразилския страж. Португалецът стреля технично от границата на наказателното поле, но вратаят на Локомотив с една ръка изби в ъглов удар.

В 64-ата минута последва нова добра намеса на Гилерме. Жоао Феликс отново бе над всички и стреля с глава, но стражът на домакините с една ръка изби влизащата под гредата му топка.

Минута по-късно Луис Суарес се разписа във вратата на московчани, но попадението му бе отменено заради засада.

Атлетико Мадрид продължи да диктува темпото, но "дюшекчиите" не успяваха да застрашат сериозно вратата на Гилерме. При една опасна атака Луис Суарес стреля, но отново вратарят на Локомотив улови и не позволи да се стигне до ново попадение в мача.

По този начин "дюшекчиите" запазиха втората позиция с актив от четири точки, докато Локомотив Москва е втори с две.

ЛОКО М - АТЛЕТИКО М 1:1

0:1 Хименес 18'

1:1 Миранчук 25'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛОКОМОТИВ М: Гилерме, Дмитри Живоглядов, Слободан Райкович, Мурило, Мачей Рубис, Данийл Куликов, Гжегож Криховяк, Владислав Игнатиев, Антон Миранчук, Игор Смолов, Зе Луис

Треньор: Марко Николич

АТЛЕТИКО МЯн Облак, Кийрън Трипиър, Стефан Савич, Хосе Хименес, Ренан Лоди, Андер Еререа, Саул Нигес, Маркос Йоренте, Хоакин Кореа, Жоао Феликс, Луис Суарес

Треньор: Диего Симеоне

Гл. съдия: Беноа Бастиен (Франция)

Стадион: „Локомотив“, Москва