Тази вечер интригуващите сблъсъци в Шампионската лига продължават. Един срещу друг на стадион „Жозе Алваладе“ в 22:00 часа се изправят РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид. Както е известно, заключителната фаза на турнира ще се изиграе в Португалия и всичко ще бъде решено в един двубой.

„Дюшекчиите“ стигнаха до четвъртфиналите, след като отстраниха носителят на трофея Ливърпул и показаха, че могат да бъдат един от претендентите за „ушатата“ в края на турнира. Атлетико Мадрид е считан за фаворит заради по – големия си опит, но дни преди двубоя двама играчи на тима дадоха положителни проби за коронавирус. Това са Анхел Кореа и Симе Вършалко.

РБ Лайпциг демонстрира качествен футбол във всички мачове от Шампионската лига. Германският тим не остави никакви шансове на Тотнъм на осминафиналите и напълно заслужи мястото си сред най-добрите осем в турнира. Треньорът Юлиан Нагелсман има един основен проблем – Кой ще замести голямата звезда Тимо Вернер? Както е известно, нападателят премина в Челси след края на сезона. Другият отсъстващ е Марсел Халстенберг, който има проблеми в гърба.

Големият опит и жажда за трофея на Атлетико Мадрид и Диего Симеоне срещу младият и гладен за успехи РБ Лайпциг на Юлиан Нагелсман. Кой ще е крайният победител? Ще разберем днес.