Появиха се информации, че УЕФА ще изключи Ювентус, Реал Мадрид и Барселона от Шампионската лига за две години, докато трите клуба водят съдебна битка срещу останалите девет клуба, които основаха Европейската Суперлига, но след това се отказаха от участие в надпреварата.

Вчера официално бе съобщено, че УЕФА е постигнала споразумение с девет от 12-те клуба – Арсенал, Челси, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

Клубовете са подписали Декларация за ангажираност, за да се избегнат евентуални бъдещи турнири от Суперлигата, в замяна на това трябва да платят 15 милион евро, които да бъдат използвани в полза на детския, младежкия и масовия футбол в Европа.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин също заяви, че ще се справят с останалите клубове. Според последните доклади на Partidazo de Cope в Испания, Дисциплинарната комисия на УЕФА се стреми да изключи Ювентус, Реал Мадрид и Барселона от своите състезания за две години.

Междувременно трите клуба не само се борят с решението на УЕФА, но и са готови да съдят останалите девет клуба за напускането на проекта.

Според „Ню Йорк Таймс“, Ювентус, Реал Мадрид и Барселона са изпратили писмо в четвъртък, в което обвиняват останалите клубове в съществено нарушаване на споразумението. Сега те възнамеряват да търсят обезщетения за значителни щети, причинени от отказа от участие.