Преминаването на Жоао Феликс от Бенфика в Атлетико Мадрид е неизбежно. В следващите часове сделката между двата клуба се очаква официално да бъде оповестена. По този начин „дюшекчиите“ ще спечелят наддаването за подписа на талантливия футболист с някои от големите клубове в Европа, сред които се откроява Манчестър Сити, който също бе готов да плати 120-те милиона евро, колкото струва 19-годишният играч.

Атлетико Мадрид и Бенфика са постигнали споразумение относно трансфера на португалския вундеркинд, информира „Marca“. Сделката е на стойност 120 милиона евро. Сумата е записана в освобождаващата клауза на договора на Феликс с „лисабонските орли“.

Феликс дебютира за Бенфика през миналия сезон и помогна на клуба да спечели титлата и да достигне до четвъртфиналите в Лига Европа. За 21 мача като титуляр той записа 15 гола и 7 асистенции.

През юни Феликс дебютира и за националния отбор на Португалия в полуфинала от Лигата на нациите срещу Швейцария.

Атлетико ще плати веднага откупната клауза на играча от 120 милиона, като така ще подобри клубния си рекорд от 72 милиона евро, платени на Монако за полузащитника Тома Лемар преди година.

„Дюшекчиите“, които финишираха на второ място в Ла Лига през изминалата кампания, ще разполагат с достатъчни пари за гръмкия трансфер, след като талисманът на тима Антоан Гризман заяви през май, че ще напусне „Уанда Метрополитано“. Освобождаващата клауза на френския национал ще падне от 200 на 120 млн. евро на 1 юли, като според испанските медии той вече е договорил личните си условия с шампиона на Примера Дивисион Барселона.