Забраната на Манчестър Сити да не участва в Шампионската лига може да предизвика рязко напускане на някои от звездите на тима това лято заедно с мениджъра Пеп Гуардиола. Сред евентуалните напускащи е и голмайстор №1 в историята на Сити Серхио Агуеро, който се присъедини към синята част на Манчестър от Атлетико Мадрид през 2011 година.

За „дюшекчиите“ моментът трудно би могъл да бъде по-удобен и перспективата Агуеро да завърне в Мадрид със сигурност ще бъде разгледана сериозно от мениджъра Диего Симеоне това лято. Ако приемем, че Симеоне остане в Атлетико, това би било сериозен кос за тима да привлече аржентинецът, който би могъл да работи със сънародника си. Договорът на Агуеро изтича през юни 2021 година и тъй като той ще навърши 32 години, когато стартира следващият сезон, той едва ли би струвал много.

Градският съперник на „дюшекчиите“ Реал Мадрид обаче също би могъл да се включи в борбата за нападателя. Перспектвата Агуеро и Бензема да водят атаката на тима може да накара собственикът на „белите“ Флорентино Перес да развърже кесията, за да го привлече на „Сантяго Бернабеу“.

Агуеро обаче неведнъж е заявявал, че би искал да приключи кариерата си в родния Индипендиенте.