Отборът на Ювентус не се е отказал от идеята за привличането на нападателя на Атлетико Мадрид Алваро Мората. Според Джанлука Ди Марцио наставникът на „биаконерите“ Масимилиано Алегри иска именно испанския национал да бъде резерва на Душан Влахович през новия сезон, като също така би могъл да го използва и като ляво крило. Както е известно, през последните две кампании испанецът игра под наем на „Алианц Стейдиъм“.

„AS“ обаче пише, че намерението на Мората е да остане в Атлетико, като дори вече е продал къщата си в Италия и е записал децата си на училище в Мадрид. Освен това треньорският щаб на тима е бил много доволен от досегашното му представяне в предсезонната подготовка.

Ювентус вече се опита, но безуспешно да намали опцията му за закупуване в размер на 35 милиона евро и така го върна на мадридчани.

Ди Марцио също така допълва, че торинци продължават да искат поне 100 милиона евро за Матайс де Лихт и ако в крайна сметка го продаде на Байерн Мюнхен, то от клуба ще се насочат към Пау Торес от Виляреал и Габриел Магаляеш от Арсенал, тъй като и двамата предпочитат да играят с ляв крак.