Отборът на Астън Вил иска да подпише с бранителя на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър това лято. 29-годишният десен бек се присъедини към тима на Диего Симеоне миналото лято и бе ключова част от защитата на „дюшекчиите“ през сезона.

Мениджърът на бирмингамци - Дийн Смит, се стреми да подобри защитата си, след като отборът допусна 67 гола през последния сезон и се спаси в последния кръг.

Според „Telegraph“ Смит се стреми да доведе Трипиър на „Вила Парк“ под наем или за постоянно това лято.

Английският национал изигра 33 мача във всички турнири за „рохибланкос“ през миналия сезон, като дебютната му кампания в Испания бе белязана и от контузия в слабините. Той обаче се възстанови, за да помогне на Атлетико да стигне до трето място в испанския елит, а също така взе участие и при загубата на четвъртфинала в Шампионската лига от РБ Лайпциг.

Трипиър се премести в Испания от Тотнъм Хотспър, като последният му мач за лондончани беше загубата на финала в Шампионската лига от Ливърпул през юни 2019 година.

Като цяло десният бек направи 114 участия за Тотнъм между 2015 и 2019 година, но той не успя да спечели трофей в северен Лондон. Той има и 19 мача за националния отбор на Англия.