Атлетико Мадрид преговаря за привличанего на нападателя на Барселона Мемфис Депай, тъй като търси заместник на Жоао Феликс, който премина в Челси под наем до края на сезона, пише Sky Sports.

Договорът на Депай с каталунците изтича през лятото, а в същото време „дюшекчиите“ проучват възможността да подпишат и с нападателя на „сините“ от Лондон - Пиер-Емерик Обамеянг. Правилата на ФИФА обаче гласят, че даден играч може да бъде регистриран в максимум три клуба за един сезон, но да играе само за два от тях. През тази кампания габонецът вече игра за Барселона и Челси.

Италианският журналист Фабрицио Романо допълва, че интересът на Атлетико към Депай е по-силен от този от английските клубове, а самият футболист е отворен към идеята да се присъедини към тима на Диего Симеоне. 

В същото време се съобщава, че каталунците също имат интерес към това да си върнат Обамеянг, особено, ако Депай премине в Атлетико.

В седеммесечния си престой в Барселона миналата година Обамеянг вкара 13 гола в 18 мача във всички турнири. Под ръководството на Греъм Потър в Челси обаче нападателят започна в едва четири мача във Висшата лига, а общо има три попадения на сметката си за „сините“ във всички надпревари.