Атлетико Мадрид е в напреднали преговори с Челси за Алваро Мората, информира „Sky Sports“. Според информацията, „дюшекчиите“ в момента са фаворит за подписа на 26-годишния нападател.

Преди по-малко от две години Мората премина в Челси с трансфер от Реал Мадрид за сумата от 70 милиона паунда.

Сериозен интерес към Мората има и от страна на Севиля, но по всичко изглежда, че Атлетико Мадрид ще изпревари конкуренцията за подписа на нападателя.

Атлетико Мадрид е много вероятно да привлече Мората първоначално под наем до края на сезона със задължителната опция да откупи неговите права през следващото лято за сумата от 50 милиона паунда. 

Алваро е готов да намали финансовите си претенции и да взима по-малко, за да подпомогне преминаването си на „Уанда Метрополитано“. 

На „Стамфорд Бридж“ Мората прибира по 9 милиона евро чисто, но сега е готов да улесни преговорите между двата клуба, като приеме по-малко възнаграждение. 

В Атлетико се оглеждат за нов нападател, след като през този сезон отборът трудно бележи голове, а Диего Коста освен че е в лоша форма, в момента е и контузен. 

Въпреки това тимът има реални шансове за три отличия, а Мората, макар и бивш играч на Реал Мадрид, е юноша на Атлетико, където се подвизава в периода 2005-2007, а сега се надява, че отново ще бъде част от клуба.

Мората готов да намали заплатата си, за да играе в Атлетико