Ръководството на Атлетико Мадрид не възнамерява да води преговори с Барселона за евентуалния трансфер на Антоан Гризман.

Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо е категоричен, че не възнамерява да води преговори за продажбата на Гризман за по-ниска себестойност от тази, която е записана в неговата освобождаваща клауза.

Шефът на „дюшекчиите“ е на мнение, че клубът, който иска да привлече Гризман трябва да активира неговата освобождаваща клауза.

„Ние няма да водим преговори с никой. Футболистът има договор с нас. Щом няма да остане в Атлетико Мадрид, трябва да бъде активирана неговата освобождаваща клауза и той да депозира сумата, която е записана в нея. Не ни интересува къде ще ходи той. Нас ни интересуват само парите“, коментира Сересо в интервю за радио „Каталуня“.

Откупната клауза в договора на Гризман с Атлетико Мадрид в момента възлиза на 200 милиона евро, а от 1 юли ще бъде в размер на 120 милиона евро.

„За мен няма значение къде отива. Не знам дали отива в Барселона или в отбор извън Испания. Не ме интересува. Въпросът не е от финансово естество. Не са много отборите, които могат да предложат подобна заплата на Гризман, каквато той получава при нас. Съдбата на Гризман не е това, което ме тревожи в момента. Притеснен съм за играчите, които трябва да привлечем. Не съм говорил с Хосеп Мария Бартомеу“, каза още Сересо.