Евентуалният трансфер на Кристиано Роналдо в испанския Атлетико Мадрид може да бъде провален заради някои от играчите на „дюшекчиите“. Както е известно, португалският нападател е поискал да напусне Манчестър Юнайтед това лято, като редица клубове бяха свързвани с трансфер на нападателя, след които Байерн Мюнхен, Челси, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Рома и Барселона.

Нов претендент се появи за Роналдо в последните няколко дни като Атлетико Мадрид е последният тим, който е свързан с петкратния носител на „Златната топка“. Смята се, че наставникът на „рохибланкос“ Диего Симеоне е голям почитател на нападателя, като има надежда, че той може да има подобно влияние като това на Луис Суарес по време на престоя на уругваеца в клуба.

Шансовете за трансфер на Кристиано на „Уанда Метрополитано“ обаче изглеждат минимални в момента. В настоящия момент испанския гранд трябва да се раздели с някои от настоящите си звезди, за да си позволи привличането на протугалец и по-специално високата му заплата.

Сред тези, които може да бъдат продадени са Саул Нигес и Алваро Мората. Двамата се завърнаха в Мадрид след престоите си в Челси и Ювентус под наем миналия сезон. Според „Capology“ дуото  печели 21,8 милиона евро помежду си в Атлети и клубът ще трябва да намери начин да се освободи от техните заплати, преди дори да се опитат да опитат да вземат Роналдо.

Необходими обаче ще са и допълнителни продажби. Според „Sport“, испанския клуб ще трябва да се раздели с играчи за още минимум 40 милиона евро, за да си помисли сериозно за привличането на на португалеца.

Ако се стигне до подобно развитие, тогава Роналдо ще е играл за двата мадридски клуба, след като преди това се радваше на успешен период с Реал. Той изигра 436 мача за клуба за осем сезона, отбеляза 446 гола и помогна на тима да спечели четири пъти Шампионската лига, както и две титли от Ла Лига.