Липсата на поппадения за Атлетико Мадрид през настоящия сезон е може една от най-сериозните пречки пред отбора да се бори за трофеи, макар само преди десетина дни да отстрани настоящия европейски клубен шампион Ливърпул. Сегашните нападатели на отбора Алваро Мората, Жоао Феликс и Диего Коща неоправдават високите очаквания към тях.

Затова според медиите в Шотландия Атлетико ще се опита да привлече голмайстора на Рейнджърс Алфредо Морелос. 23-годишният колумбиец ще струва на "дюшекчиите" между 15 и 20 млн. евро.

Морелос прави невероятен сезон и вече има 29 отбелязани гола - 12 в шотландското първенство, 14 в Лига Европа, 2 за Купата на Шотландия и 1 за националния отбор на Колумбия. В родината му го сравняват с Радамел Фалкао, но всъщност стила му на игра много наподобява този на Диего Коща. Морелос постоянно пресира противниковите защитници, има голов нюх и е изключително избухлив, което често му носи картони.

Кариерата на Алфредо Морелос започва в Индепендиенте Меделин, а след два сезона с екипа на ХИК Хелзинки се озовава в Рейнджърс и бързо се превръща в любимец на „Айброкс".