Отборът на Атлетико Мадрид е в търсене на нов нападател през лятото, като основинте заподозрени са Единсон Кавани, Александър Лаказет и Аркадиуш Милик. Треньорът нДиего Симеоне обаче може изненадващо да се насочи към един свой стар трик отпреди началото на сезон 2013/14, като привлече нежелан от Барселона. Става дума за Луис Суарес.

33-годишният уругвайски национал се смята, че е бил информиран от новия треньор Роналд Куман, че не влиза в плановете му и е свободен да си търси нов отбор. От Атлетико смятат, че биха могли да изкушат нападателя да се присъдени към тима, вероятно за един сезон, преди да продължи кариерата си най-вероятно в американската МЛС.

През лятото на 2013 година „дюшекчиите“ успяха да отмъкнат по подобен начин Давид Вия, а с негова помощ през следващия сезон, мадридчани триумфираха с титлата, надделявайки именно над Барса.  

Атлетико вероятно ще срещне конкуренция за Суарес от цяла Европа. Спортният директор на Аякс Марк Овермарс наскоро заяви, че тима няма да може да си върне бившия играч, но няколко други клуба със сигурност ще гледат с интерес, сред които е и Ювентус, който търси заместник на напускащия Гонсало Игуаин.

Основният въпрос е дали Суарес ще получи възможност да напусне като свободен агент или Барселона ще държи да получи сума за нападателя, който има договор до следващото лято.