Отборът на Атлетико Мадрид е готов да привлече нападателя на Челси Оливие Жиру. Испанският гранд потвърди вчера, че се разделя с бившия нападател на „сините“ Диего Коста. Това ги оставя единствено с Луис Суарес и Жоао Феликс като опция да атаката.

Според „Mundo Deportivo“, треньорът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне ще се опита да вземе Жиру като директен заместник на Коста още през януари.

33-годишният французин неведнъж се оплака, че не получава достатъчно шансове за изява, особено след привличането на Тимо Вернер. Жиру обаче изглежда, че отново е спечелил доверието на мениджъра Франк Лампард през последните седмици, след като в някои от мачовете започна като титуляр.

Жиру, който има осем гола в последните си осем мача за Челси, ще стане свободен агент в края на сезона, когато му изтича договора. „Сините“ искат да го задържат до лятото, но от Атлетико се надяват, че ще могат да убедят лондончани да го пуснат още сега за символична сума.

Световният шампион играе за Челси от януари 2018 година, когато дойде от градския съперник Арсенал и спечели Лига Европа.