Ръководството на Барселона се е отказало на този етап от намерението си да привлече Пол Погба от Манчестър Юнайтед, твърди „Mundo Deportivo“. Според информацията, каталунците не са останали доволни от колебливото представяне на френския футболист през последните месеци. За сметка на това шефовете на Барселона планират осъществяването на нов голям трансферен удар, който се очаква да бъде реализиран през следващото лято.

Барселона е решен да привлече през летния трансферен прозорец Саул Нигес от Атлетико Мадрид.

Спортният директор на каталунците Ерик Абидал и треньорът Ернесто Валверде са се обединили около идеята за привличането на Саул.

23-годишният футболист ще трябва да замени Иван Ракитич в състава на каталунците.

 Голямата му тактическа гъвкавост и включването в нападение от втора линия го правят пример за модерен играч в средата на терена.

Няколко пъти през годините Барселона го искаше в състава си. Това се е случило за първи път още през 2013 година, когато от състава на каталунците в този на Атлетико беше трансфериран Давид Вия.

В договора между Барселона и Атлетико Мадрид при трансфера на Вия е записана клауза, според която "блаугранас" са с предимство пред останалите отбори, които евентуално биха поискали Саул. Става въпрос при официални оферти и преговори. Тогава ръководството на Барселона си запазва това право за двама младежи - Хавиер Манкийо и Саул Нигес.

Когато Неймар напусна Барселона в посока ПСЖ, каталунците отново опитаха да вземат Саул. Но откупната клауза на футболиста бързо беше променена с нов договор.

От 45 милиона евро тя се покачи на 150 милиона.

Въпросната сума може да бъде платена от Барселона през следващото лято, но за момента Саул Нигес е решил, че остава верен на Атлетико и треньора Диего Симеоне.