Отборът на Барселона се интересува от привличането на нападателя на Атлетико Мадрид Жоао Феликс, твърди журналистът на „Carrusel Deportivo“ Рубен Урия.

Феликс пристигна на „Уанда Метрополитано“ през лятото на 2019 година зарекордните за клуба около 120 милиона евро, но така и не успява да разгърне пълния си потенциал до момента. Бившият играч на Бенфика така и не отговори на профила, който наставникът Диего Симеоне иска да има.

22-годишният португалец има близо 100 мача за „рохибланкос“, като успя да отбележи само 22 гола, като три от тях са от този сезон. Симеоне предпочита да използва Антоан Гризман, Луис Суарес, Матеуш Куня и Анхел Кореа пред Феликс, което е разочаровало младия нападател.

По тази причина от Барселона може да предоставят на Феликс изход от Атлети, като Рубен Урия твърди, че каталунският гранд се интересува от португалския нападател. „Каталунците“ са в търсене на нов централен нападател, като Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд е първи избор, финансовата ситуация в клуба може да откаже Барса от норвежеца.

Затова от „Камп Ноу“ вече набелязали някои алтернативи, които биха били доста по-възможни опции. Твърди се, че Барса се опитва да привлече Феликс от три години насам, но въпреки това, като се има предвид непостоянните му изяви по време на престоя му в Испания, ще има въпросителни относно способността му да се справи и в Барса.

Освен това, привличането му може да бъде трудно, тъй като Атлетико Мадрид възнамерява да го задържи. Журналистът Хавиер Мателанас от „Cadena SER“ пък пише, че Симеоне би се радвал да се раздели с 22-годишния футболист, но изпълнителният директор на клуба Мигел Анхел Хил Марин продължава да иска да задържи португалския национал.