Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне няма да има никакви скрупули и ще освободи всеки футболист, който иска да напусне отбора му. Отговорът на аржентинския наставник дойде след въпрос за бъдещето на Диего Коста.

Натурализираният испански футболист отказа да тренира със съотборниците си в четвъртък, след като се считаше, че той бойкотира отбора заради последвалата санкция от осем мача заради червения картон срещу Барселона. По-късно ясно стана, че нападателят страдал от „безсъние” и заради това не е присъствал на заниманието на „дюшекчиите”.

„Всеки играч, който иска да напуска, ще бъде пуснат”, криптирано съобщи Симоене на въпрос за Диего Коста. „Ситуацията с него не е по-различна от другите футболисти. Тези дни той ще продължи да тренира нормално”.

„Диего Коста не се наслаждава на добър сезон, който бе допълнително проблемен с много контузии, но се надяваме, че качествата му ще ни помогнат за другата кампания. Искаме да го видим обратно „по-гладен” от всякога”, акцентира Чоло.

Нападателят на отбора получи суровото наказание от Ла Лига, след като съдията на мача с Барса – Хил Мансано, го изгони директно. В доклада си след мача реферът е написал, че Коста е обидил жестоко неговото семейство и затова е бил безкомпромисен в решението си.

Бразилецът с испански паспорт е свързван с преминаване в отбор от китайската Супер лига през предстоящия трансферен прозорец.