Бившият футболист на Байерн Мюнхен - Дейвид Алаба, може да има голяма роля в опитите да бъде убеден Алфонсо Дейвис да го последва в Реал Мадрид през идното лято, съобщава журналистът на Sky Germany - Флориан Платенберг.

Двамата са в отлични отношения от времето, когато двамата бяха съотборници на „Алианц Арена“ и често се чуват и разговарят. От седмици се спекулира, че от „Лос бланкос“ полагат много усилия, за да доведат Дейвис на „Сантиаго Бернабеу“, а самият канадец отказва да преподпише с настоящия си тим.

Шефовете на Байерн дори са поставили ултиматум на Алфонсо Дейвис да даде своя категоричен отговор на последното им предложение до края на тази седмица. Има много предположения, че това се прави именно в желанието на ръководителите на баварците да имат по-голяма яснота за бъдещето и да могат да направят от рано сметката си за предстоящото лято и нужната селекция.

Договорът на канадеца изтича след само една година и той почти сигурно ще бъде продаден. Медиите в Германия твърдят, че от Байерн ще са готови да се разделят с играча за сума между 50 и 60 милиона евро.