След напускането на Антоан Гризман, Диего Годин и Хуанфран Атлетико трябваше да си намери нов лидер. По всичко изглежда, че това ще бъде Диего Коста. Той даде обширно интервю пред за Ютуб канала “Que Partidazo”. Бразилецът с испански паспорт заяви, че не се е опитал да спре Гризман да премине в Барселона, тъй като е искал да играе с Меси и Суарес.

„Неговата мечта беше да играе редом до Меси Суарес. Всички знаем колко добър е Антоан. Като футболист винаги искаш да пробваш нови неща и е нормално да опиташ късмета си да станеш основен играч в клуб като Барса. Той искаше ново предизвикателство и го намери в Барселона. Не се и опитах да го убеждавам да остане, но, ако искаше да му дам съвет, щях да му кажа, че всеки трябва да пробва нещо ново“, започна Коста.

 „Аз отидох в Челси, когато почувствах, че е време да си тръгна. Да отидеш в друг клуб не означава, че не си благодарен към бившия си отбор, просто идва време да се развиеш в нещо ново. Решението на Гризман беше разбираемо. Той винаги ще бъде лидер. Никога не е пропускал тренировка, винаги е бил пример за подражание. Ние не можем да кажем нищо лоша за него, благодарни сме му“.

Испанският национал коментира и новата звезда на „дюшекчиите“ Жоао Феликс:

„Когато пристигна в Атлетико видяхме веднага, че готов да се вслушва в съветите на опитните играчи, иска да се учи от тях. Не е такъв играч, който се мисли за звезда. Това е добре за обстановката в съблекалнята, защото това е важно за клуба. Той показа на качествата си по време на предсезонната подготовка. Показа го и срещу Ювентус, и срещу Реал, както и в тренировките. Има естествен талант, нещо различно от обикновеното. Нормално е да има големи очаквания към Жоао, вижда се колоко добър играч е. Лично аз се стиковам добре с него на терена. Да имаш играч, който може с едно докосване да започне атака ти дава предимство. Всички могат да видят, че има нещо специално в него. Това е нещо от което се нуждаехме, не само аз, а целият отбор“, завърши нападателят.