Нападателят Диего Коста е възнегодувал силно срещу ръководството на Атлетико във връзка с новия договор на своя съотборник Антоан Гризман. Мадридският вестник „Марка” информира, че испанският национал е заплашил с трансфер, ако и той не получи увеличение на заплатата.

30-годишният Коста е добър приятел с 3 лета по-младия си партньор в атака и няма  нищо против Гризман да бъде най-скъпоплатеният футболист на „дюшекчиите”. Проблемът се корени в размера на разликата между възнагражденията им.

Когато Коста напусна Челси, трансферът му бе продиктуван най-вече от това, че искаше отново да играе за отбора на сърцето си. Никой не е предполагал, че парите са били водеща мотивация при тарана. Според „Марка” обаче ситуацията е излязла малко по-различна.

Изданието твърди, че Коста припечелва по 8 милиона евро на сезон в Атлетико, докато по силата на новия си договор Гризман ще получава цели 20 милиона годишно. Това, за което настоява Диего Коста, е разликата да бъде намалена, иначе ще си потърси нов отбор, който да удовлетвори претенциите му.

През последните си месеци в Челси Коста получи редица предложения от китайски и катарски отбори, които бяха готови да му осигурят солиден чек.