Отборът на Барселона продължава да умува дали се раздели с нападателя Антоан Гризман. Причината за това е тежкото финансово състояние на „каталунците“, което се оказва сериозна пречка за това емблемата на клуба Лионел Меси да подпише нов договор.  

Според авторитетното френско издание „L’Equipe“ испанците са предложили 30-годишния нападател на Манчестър Сити и Тотнъм, след като преди това пробваха да го разменят за Саул Нигес от Атлетико Мадрид и Пауло Дибала от Ювентус. След пристигането на „Камп Ноу“ със свободни трансфери на нападателите Серхио Агуеро и Мемфис Депай, продажбата на Гризман изглежда се превръща в приоритет за клуба.

Според „L’Equipe“ обаче Гризман е готов да си тръгне от Барселона само ако се върне в Атлетико Мадрид, където игра няколко сезона преди да премине в Барселона през лятото на 2019 година. Изданието се позовава на близък до Гризман източник, според когото френският нападател няма желание да си тръгне просто така от „Камп Ноу“, само защото „каталунците“ се намират в сложна финансова ситуация.

В същото време „Daily Star“ пише, че Тотнъм също е готов да приюти френския национал. Според информацията „шпорите“ са поискали да бъдат информирани със ситуацията на Гризман, но в за момента нямат планове да изпращат оферта за него.

Един от главните фактори, усложняващи потенциален трансфер на Гризман, е голямата заплата на французина, която е и съществена причина Барселона да работи усилено за продажбата на звездата.