Голямата звезда на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е обявил пред своите съотборници, че ще напусне клуба след края на сезона. Информацията е на мадридския ежедневник „Марка”. Малко по-късно "дюшекчиите" чрез официалния си профил в "Туитър" потвърдиха новината, като на този етап не се споменава следващата дестинация пред Гризман.

Само преди година френският национал имаше възможността да премине в Барселона, който беше готов да покрие неговата откупна клауза на стойност 100 милиона евро. В последния момент обаче 28-годишният играч размисли, а ако се вярва на слуховете от последните месеци, към края на 2018/2019 вече дълбоко съжалявал за това си действие.

Изглежда, че през приближаващото лято Гризман в крайна сметка ще премине на „Камп Ноу”. Според „Марка” нападателят е свикал среща с наставника Диего Симеоне и своите съотборници, на която ги е информирал че си тръгва от испанската столица.

Сегашната освобождаваща клауза в контракта на футболиста възлиза на 200 милиона евро, като беше вписана в подобен размер именно за да охлади мераците на Барса. В споразумението обаче все пак е оставена вратичка, която каталунците най-вероятно ще се възползват – от 1 юли нататък цифрата спада до 120 милиона евро.