Въпреки че трансферът на Луис Суарес в Атлетико Мадрид изглежда почти сигурен, президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу се опитва да го предотвари, твърди Onda Cero.

“Рохибланкос” не са присъствали в първоначалния забранен списък със следващи клубове на нападателя, в който влизат Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Манчестър Сити. Бартомеу обаче в последния момент добавил в него и Атлетико, за да се съгласи да разтрогне договора на Суарес.

Ръководителят на каталунците не иска уругваецът да подсили директен конкурент в Ла Лига, както стана с Давид Вийя през 2013 година, когато той премина именно при “дюшекчиите” и още в първия си сезон при тях спечели титлата и отстрани Барса в Шампионската лига.

Според AS неговият клуб настоява Атлетико да плати за трансфера на голмайстора, въпреки че двете страни вече са се разбрали да прекратят договора помежду си.

Суарес, който би подписал двугодишен договор със заплата от 9 млн. евро с мадридчани, е заплашил да остане в клуба, ако оттам попречат на трансфера. Резервният вариант на “Уанда Метрополитано” е неговият сънародник Единсон Кавани, който е свободен агент.