Ръководството на Интер проявява явен интерес към крайния защитник на Саутхемптън Райън Бертран. Според английските медии „нерадзурите” може и да имат конкуренция за английския футболист, който попада в сметките и на Атлетико Мадрид.

 В последните години „светците” изградиха репутация на клуб, който умее да продава доста добре водещите си играчи, като Ливърпул обра немалка част от тях – Адам Лалана, Върджил ван Дайк, Садио Мане и Натаниъл Клайн. Сега „Дейли Мейл” твърди, че южняците могат да осъществят и продажба зад граница.

29-годишният Бертран навлезе в последните 2 години от договора си и вече не е считан за първи избор на позицията си. Защитникът е шампион на Англия с Челси от 2012 година и има 171 мача за „светците” във Висшата лига през 5-те си сезона, които направи при тях.

Интер вярва, че би могъл да постигне успех с оферта от 11 милиона евро, каквато са изпратили и от Атлетико. „Нерадзурите” търсят ляв краен защитник на пазара, тъй като се очаква раздяла с Далберт, докато идването на Антонио Конте като наставник доведе до слухове за още няколко футболисти от Висшата лига на Англия, включително и Ромелу Лукаку. Атлетико, от своя страна, търси подкрепления предвид изтичането на договорите на ветераните Хуанфран и Филипе Луис.